torsdag 19 juli 2012

The Raven - 3.5/5

En briljant John Cusack spelar den kämpande poeten Edgar Allan Poe i denna thriller som är ett fiktivt verk av Poes sista dagar i livet. Inledningsvis får vi se hur Poe kämpar med det faktum att få känner igen honom och hans verk, och det tänjer på plånboken. Samtidigt begås ett mord i en annan del av staden och Detective Fields, spelad av Luke Evans, kallas in. Det visar sig att det brott som begåtts har en koppling till en av Poes tidigare skrivna historier, eller den är rättare sagt kopierad rakt ut i verkliga livet. Poe och Fields försöker nu tillsammans hitta denna mördare som begår fler mord, alla efter historier Poe har skrivit. Det hela trappas upp ett snäpp när mördaren kidnappar Poes älskade dam Emily Hamilton.



Ja, vad hände egentligen under de där sista dagarna i Edgar Allan Poes liv egentligen? Ingen vet, men detta är definitivt ett spännande scenario. En oerhört välspelad film där framför allt John Cusack är strålande. Med lite mer utrymme åt hans skådespelande hela filmen igenom skulle han nog kunna vara med och slåss om nomineringar till diverse priser når filmåret summeras. Vad som också är väldigt kul är att se Luke Evans i en film som ger någorlunda rättvisa åt hans skådespelartalang.
The Raven är en film som inte riktigt vänder sig till tittaren. Ett mordmysterium bör i min mening vara något som tittaren ska kunna hänga med i bättre för att åtminstone ge sig på en gissning. Detta är inte möjligt här såvida du inte är enormt påläst i Poes verk samt är en av medlemmarna i criminal minds-gänget. Men det är en spännande thriller med ett par scener som får mig att tänka på "saw"-filmerna, och som sagt väldigt välspelad. Framför allt skådespeleriet höjer betyget.
Läs mer om  The Raven

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar