tisdag 17 januari 2012

30:Minutes or less - 3/5

Ruben Fleischer, regissören av mästerverket Zombieland följer upp med 30:Minutes or less, en minst sagt skruvad komedi. Själva komiken i filmen är inte skruvad, men handlingen är... intressant. Jesse Eisenberg spelar huvudrollen återigen och har en liknande nervös roll som Columbus i Zombieland. Enligt mig är dessa roller de som Eisenberg gör bäst, och han leverar även här. Handlingen går ut på att ett pizzabud blir kidnappat av två nötter som behöver pengar för att döda sin far, och tycker att detta är en bra väg att gå. De spänner fast en bombväst på Pizzapojken (Eisenberg) och ger honom instruktioner om att fixa fram 100 000 $ inom 24 timmar eller så sprängs han.

Historien är definitivt rolig och samtliga biroller levererar tillsammans med Eisenberg. Även om jag skulle vilja säga att den har något mer av en Zombieland-komik. Alltså, den är lättsam och rolig men den river samtidigt inte ner några skrattsalvor.

Dilshad Vadsaria dyker också upp här som den första att kravla sig ur spillrorna av det som en gång var Greek. Detta tycker jag är väldigt roligt då Greek var en av mina favoritserier när den fortfarande sändes.

Allt som allt är detta en bra och sevärd film.
Läs mer om 30:minutes or less här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar