fredag 24 februari 2012

Extremely loud & incredibly close - 3.5/5

En ung pojke med mentala problem har ett unikt förhållande till sin far. Hans liv förändras drastiskt när fadern stryker med i 9/11. Ett kort tag efter bortgången hittar pojken en nyckel, men nyckeln verkar inte ha något lås. Han ger sig ut på en väldigt omfattande jakt efter låset, för att på något sätt hitta frid i sin fars död. Under den här resan stöter han på en hel rad med människor av olika slag, varav en är en gammal man som väljer att hjälpa honom att leta. I slutändan är denna film dock inte om jakten, utan hur en familj hanterar bortgången av en familjemedlem.


Unge Thomas Horn gör en fantastisk debut på vita duken som pojken. Han flankeras av en Sandra Bullock, som bara går från klarhet till klarhet skådespelarmässigt, samt Tom Hanks som pappan. Utöver dessa så består rollistan av Max von Sydow, som är Oscarsnominerad för denna roll, Viola Davis, som är Oscarsnominerad för The Help, John Goodman från The Artist och Jeffrey Wright från Source code. Filmen är intressant, och den väldigt solida skådespelarensemblen hjälper till på ett fantastiskt sätt.
Det som gör att den inte får högre betyg i mina ögon är att det som framför allt tas upp i den senare delen av filmen, med relationen mellan pojken och hans mamma faller lite i skymundan i stora delar av filmen. Dessa delar av filmen är väldigt bra, och de berör. Nu är ju detta en väldig fristående åsikt då jag inte läst boken den är baserad på från 2005. Men detta är en bra film, med väldigt bra skådespelarprestationer.
Läs mer om Extremely loud & incredibly close

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar